Over ons 2021-07-22T20:48:24+01:00

Over ons

Wij, Dorus en Johan, zijn twee broers uit een gezin van vijf jongens, woonachtig in Lisse. Al vanaf dat we heel jong waren hebben we de droom om samen ooit een bedrijf te beginnen. We zijn beide opgeleid bij opleidingscentrum Edubouw en zo zijn we doorgestroomd naar het werkveld. Dorus staat al 15 jaar op de bouwplaats en heeft de afgelopen jaren ook de nodige ervaring opgedaan in het loodgieterswerk, sanitair, tegelwerk en elektriciteit. Johan werkt inmiddels tien jaar in de bouw en mag omschreven worden als een zeer gedreven vakman. Vanuit deze bak aan ervaringen heeft Gebroeders Prins Bouw een team aan vakmensen om zich heen weten te verzamelen. Nu staat er een mooi bedrijf met verschillende specialiteiten, waardoor zij zich kunnen bezighouden met alle facetten van de bouw.

HET TEAM

Dorus Prins

Nadat ik mijn middelbare school met als vakopleiding “bouw” afsloot met een diploma ben ik via Opleidingscentrum Edubouw aan de gang gegaan als leerling timmerman. Ik werd geplaatst bij een Aannemersbedrijf uit Hillegom waar ik voornamelijk werkte in de nieuwbouw van villa’s en bedrijfspanden. Tijdens deze periode zat ik 1 dag in de week op school in Leiden waar ik slaagde voor Primaire timmerkracht (niveau 2) en Voortgezette timmerkracht( niveau 3). Na het behalen van deze diploma’s ben ik in dienst gegaan bij dit aannemersbedrijf. Toch wilde ik mezelf blijven ontwikkelen en besloot na een aantal jaar weer de schoolbanken in te gaan. Het doel was om mijn uitvoerdersdiploma te halen. Via BOB opleidingen heb ik in de avonduren de opleiding Assistent uitvoerder gevolgd. Na deze opleiding ben ik meteen doorgegaan en heb ik ook mijn diploma Renovatie uitvoerder behaald. Tijdens deze periode ging de aannemer waar ik in dienst was failliet, waardoor ik tijdelijk geen baan had.

Bij de doorstart werd ik gevraagd om weer te komen werken voor dit bedrijf en na een jaar besloot ik toch een hele andere weg in te slaan, namelijk als badkamermonteur.

Na bijna 3 jaar met plezier dit vak te hebben beoefend, hebben we besloten de uitdaging aan te gaan en een eigen onderneming te starten.

Johan Prins

Nadat ik mijn VMBO diploma met specialisatie ‘’bouw’’ heb behaald, ben ik begonnen aan een 4 jarig werk/leertraject bij Edubouw. Hier ben ik geslaagd voor de opleidingen Primaire timmerkracht (niveau 2) en Voortgezet timmerkracht (niveau 3). Na deze opleidingen ben ik fulltime gaan werken bij een aannemersbedrijf, waar ik veel ervaring heb opgedaan.
Sinds een half jaar ben ik bezig met de opleiding Assistent uitvoerder (niveau 4) en ik hoop deze binnen nu en anderhalf jaar af te ronden.

 

Rob Meulenbroek

Na mijn vmbo diploma ben ik een sportopleiding gaan volgen op de CIOS sportopleiding in Haarlem. Na mijn mbo niveau 4 behaald te hebben was het toch niet helemaal wat ik zocht. 

Naast sport vind ik bouw ook heel leuk en interessant. Toch interesseerde de bouw mij steeds meer dan sport en daarom ben ik bij een groot bouwbedrijf gaan werken. Toch was dat het ook niet helemaal. Na twee jaar werkervaring zocht ik meer diversiteit in mijn werk. Ik hoorde over Gebroeders Prinsbouw dat het werken met hen super gezellig is. Toen ik contact zocht was er gelijk een klik. Ik werk hier sinds de zomer van 2020 en het is alsof ik iedere dag met mijn vrienden aan de slag ga.

Gijs de Bruin

Na mijn VMBO op de KTS ben ik begonnen aan de opleiding allround timmerman bij Bouwmensen. Deze keuze was eigenlijk vrij makkelijk, want tijdens mijn laatste twee jaar op de middelbare school was mijn vakkenpakket volledig gericht op de bouw. Ik heb toen ook stage gelopen bij Gebroeders Prinsbouw. Ik kende Dorus en Johan al en wilde graag zien hoe de echte praktijk eraan toe ging. Na deze stage was ik overtuigd om de bouw in te gaan en ben ik blijven hangen bij Gebroeders Prinsbouw vanwege de goede sfeer.

Daan Prins

Tijdens mijn management opleiding kwam ik erachter dat de interesse voor de bouw bleef groeien. Wat mij het mooiste leek was mijn twee interesses combineren en zo ben ik op het kantoor van Gebroeders Prinsbouw beland. Het is mijn taak om de collega’s op de werkvloer te ontzien van kantoor zaken zodat zij zich kunnen focussen op het timmerwerk. Door deze verdeling kunnen we met z’n allen mooie stappen zetten en vooral mooie dingen bouwen met elkaar!